
Juist omdat het er zo gewoon is,
is deze plek zo markant
Dagkaart
Een lunchkaart met verrassingen
Soepen
Seizoenssoep 8,10
Geroosterde paprikasoep met Griekse yoghurt
Tomatensoep 7,25
Gebonden tomatensoep met spekjes, ui en room
Zondagse soep 7,80
Heldere runderbouillon met soepvlees, boerensoepgroenten en vermicelli
Asperge soep 8,25
Licht gebonden aspergesoep met ei en lente-ui
Salades
Vegansalade (als lunch) 12,95 (als maaltijdsalade) 19,15
Veganistische salade met gebakken champignons, kidneybeans, mais, kikkererwten, zontomaatjes, saffraan kroepoek en een frisse citrus-vinaigrette
Kipsalade (als lunch) 13,50 (als maaltijdsalade) 19,75 *
Kruidig gebakken kipstukjes, geserveerd op een salade met bosui, croutons, knoflookdressing, gekookt ei en oude kaas
Kaas salade (als lunch) 13,25 (als maaltijdsalade) 19,30 *
Salade met geitenkaas, gemarineerde bramen, pittenmix, groentechips en aardbeien-balsamico
Visserij salade (als lunch) 14,30 (als maaltijdsalade) 20,75 *
Salade van gerookte makreel, scampi’s, tonijnsalade, gekookt ei, rauwkost en cocktailsaus
Alle salades kunnen glutenvrij geserveerd worden, inclusief glutenvrij brood.Salades en soepen worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter.

Lunchgerechten (op z'n Morgenstonds)
Knapzak 12,90
Een bonte zak met hierin echte Peelwerkerskost, namelijk; gebakken spek, gebakken ei, gebakken bloedworst, gebakken appel en stroop. Dit wordt geserveerd op rogge-, batavieren- en zuiderlicht-brood
Goedzak 12,90
Een zak met hierin het goede van Peel en Maas namelijk; gebakken champignons en ui, een plak kaas met hierop rauwkost en een gebakken ei. Geserveerd op rogge, batavieren- en zuiderlicht-brood
Klootzak 12,90
Voor jaren terug stond hij ook op onze kaart een bal (kloot) gehakt. Nu serveren we twee ambachtelijk ballen (2 x 100 gr) in zijn eigen jus met heerlijk gebakken uien, salade en brood in een blauwbonte zak
Panneke lever 14,70 *
Witte ge nog, zo’n lekkere pan op toffel, mi gebakken lever, juin en spek wor dè de ge mi unne boterham dur hin dit. Geserveerd met wit-, batavieren- en zuiderlicht-brood
Horster champignonpotje 11,50 *
Gebakken champignons met ui en gerookt spek in een roomsaus. Geserveerd met stokbrood
Unne hulle dikke boterham 9,25
Sandwich van, batavieren-brood, belegd met knapperige sla, ’n gekookt eitje, tomaat, ui, rauwkost, met komkommer, boeren ham, kaas en remouladesaus
Lunchgerechten traditioneel
Boeren tosti Hawaï (boeren wit) 7,75
Tosti met gekookte ham, ananas en kaas
Boeren tosti (boeren wit) 6,95
Tosti met kaas en/of gekookte ham
Uitsmijter (ham en/of kaas) 12,10
3 eieren met twee sneeën zuiderlicht-brood en aardappelsalade
Uitbreiding extra; spek 2,75
Uitsmijter (spek) 13,75
3 eieren met twee sneeën zuiderlicht-brood en aardappelsalade
Kroket
2 sneeën zuiderlicht-brood belegd met één ambachtelijke draadjesvleeskroket 7,75 *
2 sneeën zuiderlicht-brood belegd met twee ambachtelijke draadjesvleeskroketten 10,75 *
Pannenkoek (lunchformaat)
Spekstreufke 12,75
Appelstreufke 11,95
Streufke naturel 11,05
Geserveerd met stroop en poedersuiker.
* Friet i.p.v. stokbrood 2,95
Extra friet 3,80
Allergenen
Heeft u te maken met een allergie of intolerantie?
Meld dit dan zodat we samen met de bediening en onze keukenbrigade
een passend gerecht voor u kunnen bereiden.
Wij zijn u graag van dienst
Lekkernijtje
6,50 per stuk
Creme brulee
afgebrand met rietsuiker
Chocolademousse
met slagroom en een kletskop
Rijstepap
met proemedik en kaneelsuiker
Pannacotta
met lemoncurd, meringe en slagroom
Arretjescake (1/3)
met 1 bol vanilleroomijs en slagroom
Aardbeien en mango sorbetijs
met aardbeien en slagroom
Contente menneke
2 bollen vanilleroomijs chocoladesaus en slagroom
Kersenparfait
met gemarineerde kersen en slagroom