Herberg De Morgenstond
St. Barbarastraat 35
5766 PC Griendtsveen
telefoon 0493 - 529 251
info@herbergdemorgenstond.nl


Openingstijden 
juni t/m september
 
Maandag  10.00 tot 22.00 uur
Dinsdag 10.00 tot 22.00 uur
Woensdag 10.00 tot 22.00 uur
Donderdag 10.00 tot 22.00 uur
Vrijdag 10.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 22.00 uur
Zondag 10.00 tot 22.00 uur
   
Keuken  
Dagkaart 12.00 tot 17.00 uur
Avondkaart 17.00 tot 20.00 uur
Juli en augustus
Avondkaart
17.00 tot 20.30 uur 
  
Telefoon    0493-529251
btw-id NL001502068B60

Lunchgerechten


Salades

Kip salade 8,80
Kruidig gebakken kipstukjes, geserveerd op een
salade met bieslook, croutons, gekookt ei en
oude kaas.

Geitenkaas-salade 9,45 
Salade van geitenkaas, rucola, gedroogde
cranberry's, croutons en vers gekonfijte ananas
met basilicumolie.

Visserij salade 10,95
Salade van gerookte makreel, scampi's,
gerookte zalm, gekookt ei, komkommer,
tomaten en een knoflookdressing.


Soepen

Seizoenssoep
Per seizoen een wisselende soep,
Zie; Seizoensmenu


Tomatensoep kop 5,30
Gebonden tomatensoep met spekjes, ui en room.

Zondagse-soep kop 5,90
Heldere runderbouillon met boeren
soepgroenten en vermicelli.


Salades en soepen worden geserveerd
met stokbrood en kruidenboter.


Lunchgerechten op z’n Morgenstond’s

Lunchgerechten waarmee wij de Morgenstond
zijn; typisch, origineel, met producten uit de
eigen streek en… vooral erg lekker !


Toon Kortooms-lunch 14,90
Geweldige lunch bestaande uit negen
verschillende producten uit de eigen streek,
gepresenteerd op een houten ‘turfspade’ ….

Knapzak 9,45
Een bonte zak met hierin echte Peelwerkerskost,
namelijk; gebakken spek, gebakken ei,
gebakken bloedworst gebakken appel en stroop.
Dit wordt geserveerd op rogge-, batavieren- en
meergranenbrood.

Goedzak 9,45
Een zak met hierin het goede van Peel en Maas
namelijk; gebakken champignons en ui, een plak
kaas met hierop tomaat en komkommer en een
gebakken ei Geserveerd op rogge, batavieren-
en meergranenbrood.Schaftkwartier met een kruik
koude thee


Klootzak 9,45
Voor jaren terug stond hij ook op onze kaart
een bal (kloot) gehakt. Nu serverenwe twee
ambachtelijke ballen (2 x 100 gr)
in zijn eigen jus met heerlijke gebakken uien
en brood in een bonte zak.

Panneke lever 10,95
Witte ge nog, zo’n lekkere pan op toffel, mi
gebakken lever, juin en spek wor dè de ge mi
unne boterham dur hin dit. Geserveerd met
casino, batavieren- en meergranenbrood.

Horster champignonpotje 8,80
Gebakken champignons met gerookt spek in een
roomsaus. Geserveerd met stokbrood.

Unne hulle dikke boterham
6,90 
Sandwich van meergranenbrood, belegd met
knapperige sla, ’n gekookt eitje, tomaat, ui,
boeren ham en remouladesaus.



Lunchgerechten traditioneel



Tosti Hawaï 5,80  (casino wit)
Tosti met gekookte ham, ananas en kaas

Tosti 5,25  (casino wit)
Tosti met kaas en/of gekookte ham


2 plakken belegd met één ambachtelijke
  draadjesvleeskroket
 5,60

2 plakken belegd met twee ambachtelijke
  draadjesvleeskroketten
 8,15



Uitsmijters

2 plakken Morgenstond-brood, 3 eieren
  en garnering met ham en /of kaas
 9,20
• Uitbreiding extra ; spek 1,85

2 plakken Morgenstond-brood, 3 eieren
  en garnering met spe
k 10,50


Pannenkoek (lunchformaat)

Spekstreufke 9,70

Appelstreufke 9,10

Streufke naturel 8,40
 
Geserveerd met stroop en poedersuiker.


Ouderen- jeugdmenu
In het kader van; een iets kleinere
portionering / ¾ portie

Soepjes 

Tomatensoep
 4,15

s Zondagse-soep 4,15

Hoofdgerechtjes 


Varkenshaas
 medaillon 13,75
Met een paddenstoelensaus, groente , friet
en salade.

Scampi's
(5) 13,75
Met een basilicumsaus, groente, friet en salade.

Ravioli
 11,25
Gevuld met geitenkaas, basilicum-olie,
wokgroenten, oude kaas, en rucola.

Nagerechtjes

Sorbetijs 4,70
Twee bolletjes sorbetijs en slagroom

Dame Blanche
4,70
Twee bolletjes ijs met chocladesaus en
slagroom.



Peelkabouter - menu / kindermenu

Soepje Kabouter Sloeberke 4,15
3/4  Kopje tomatensoep, ’s zondagse soep
of seizoenssoep

Hoofdgerechtjes 

Kabouter Wijsneuske
6,60
Kroket met frietjes.

Kabouter Jantje 6,60
Een “Beckers” frikandel met frietjes.

Jan Bekkers was de uitvinder van de frikandel,
en woonde vele jaren in Griendtsveen.

Kabouter Romeeke 6,60
Vissticks met frietjes.

Kabouter Marleentje 6,60
Kipnuggets met frietjes.

Kabouter Theo-ke 6,60
Kleine schnitzel met frietjes.

Bovenstaande gerechtjes worden geserveerd
met appelmoes en mayonaise.


Nagerechtje

Kabouter Likkebaard
3,30
Bolletje ijs met slagroom en los op tafel
versierseltjesom het ijsje een eigen gezicht
te geven.



Herkomst van de producten;

broodsoorten en gebak v Ham Deurne
geitenkaas    Bokkesprong Veulen
eieren Eggcellent Ysselsteyn
     
     
     
     
     
                             
                                                                                      
                         
                                                                                    
                                     
                                               
                                                 
Website door Buro TARGET