Herberg De Morgenstond
St. Barbarastraat 35
5766 PC Griendtsveen
telefoon 0493 - 529 251
info@herbergdemorgenstond.nl


Openingstijden 
1 april tot 1 november
Maandag  10.00 tot 22.00 uur
Dinsdag 10.00 tot 22.00 uur
Woensdag 10.00 tot 22.00 uur
Donderdag 10.00 tot 24.00 uur
Vrijdag 10.00 tot 24.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 24.00 uur
Zondag 10.00 tot 24.00 uur
   
Keuken  
Dagkaart 12.00 tot 17.00 uur
Avondkaart 17.00 tot 20.00 uur
   
  
Telefoon    0493-529251

Lunchgerechten


Herbergsoep en Herberghap    
 

 3 september t/m 30 september


Herberg
soep
Geroosterde paprikasoep met feta.

kop    0,2 l     5,35
          0,4 l     6,80

Herberghap 7,15
Omelet ham/kaas met Morgenstondbrood en salade.


Herberg-lunch “TIP”
(soep + hap gecombineerd)            1,00 voordeel




Salades

Kip salade 8,60
Kruidig gebakken kipstukjes, geserveerd op een salade
met bieslook, croutons, gekookt ei en oude kaas.

Geitenkaas-salade 9,20 
Warm geitenkaasje met peer en basilicum, omwikkeld met courgette.
Begeleid met groente-chips, geserveerd op een salade met
komkommer en tomaat.

Visserij salade 10,75
Salade met gerookte forel, twee scampi's, gerookte
makreel, gekookt ei en een honing mosterd dressing.

Salade carpaccio
8,15
Gemengde salade met pijnboompitten, croutons, balsamico
en runder-carpaccio.

Soepen

Herberg-soep
kop... kaartprijs     grote kop... kaartprijs
Een maandelijks wisselende soep,
Zie begin van deze pagina

Tomatensoep kop 5,15 grote kop 6,70
Gebonden tomatensoep met spekjes, ui en room.

’s Zondagse-soep kop 5,75 grote kop 7,30
Heldere runderbouillon met boeren soepgroenten
en vermicelli.

Kervelroomsoep kop 5,60 grote kop 7,10
Kervel-roomsoep met kip (is vegetarisch te bestellen)


Salades en soepen worden geserveerd met stokbrood
en kruidenboter.


Lunchgerechten op z’n Morgenstond’s


Lunchgerechten waarmee wij de Morgenstond zijn;
typisch, origineel, met producten uit de eigen streek
en… vooral erg lekker !


Toon Kortooms-lunch 14,55
Geweldige lunch bestaande uit negen verschillende
producten uit de eigen streek, gepresenteerd op
een houten ‘turfspade’ ….

Knapzak 9,20
Een bonte zak met hierin echte Peelwerkerskost,
namelijk; gebakken spek, gebakken ei, gebakken
bloedworst gebakken appel en stroop. Dit wordt
geserveerd op rogge-, batavieren- en meergranenbrood.

Goedzak 9,20
Een zak met hierin het goede van Peel en Maas namelijk;
gebakken champignons en ui, een plak kaas met hierop
tomaat en komkommer en een gebakken ei
Geserveerd op rogge, batavieren- en meergranenbrood.
Schaftkwartier met een kruik koude thee

Doedelzak ‘surf & turf’ 9,20 (koud geserveerd)
Geserveerd in een zak van Schotse ruit, gerookte zalm
en gerookte ham op ‘Morgenstond’ brood , beneveld
met turfgeparfumeerde whisky.

Klootzak 9,20
Voor jaren terug stond hij ook op onze kaart een bal (kloot)
gehakt. Nu serverenwe twee ambachtelijke ballen (2 x 100 gr)
in zijn eigen jus met heerlijke gebakken uien en brood
in een bonte zak.

Platzak 9,20
Grieks pitabrood met gyros, tzatziki-saus en salade.

Panneke lever 10,75
Witte ge nog, zo’n lekkere pan op toffel, mi gebakken lever,
juin en spek wor dè de ge mi unne boterham dur hin dit.
Geserveerd met casino, batavieren- en meergranenbrood.

Horster champignonpotje 8,65
Gebakken champignons met gerookt spek in een roomsaus.
Geserveerd met stokbrood.

Unne hulle dikke boterham
6,70 
Sandwich van meergranenbrood, belegd met knapperige sla,
’n gekookt eitje, tomaat, ui, boeren ham en remouladesaus.


Lunchgerechten traditioneel

Herberghap kaartprijs
Een maandelijks wisselende hap.
• Zie begin van deze pagina


Tosti Hawaï 5,65
Tosti met gekookte ham, ananas en kaas

Tosti 5,10
Tosti met kaas en/of gekookte ham



2 plakken belegd met gekookte boerenham 4,85

2 plakken belegd met jong belegen kaas 4,65

2 plakken belegd met één ambachtelijke draadjesvleeskroket
 5,25

2 plakken belegd met twee ambachtelijke draadjesvleeskroketten 7,75



Uitsmijters

2 plakken Morgenstond-brood, 3 eieren en garnering
met ham en /of kaas
8,95
• Uitbreiding extra ; spek 1,80

2 plakken Morgenstond-brood, 3 eieren en garnering
met spe
k 10,25


Pannenkoek (lunchformaat)

Spekstreufke 9,45

Appelstreufke 8,90

Streufke naturel 8,20
 
Geserveerd met stroop en poedersuiker.

Maaltijdsalade
Vis 15,95 
Gemengde salade, scampis, gerookte makreel en forel
Vlees 15,95
Gemengde salade, gebakken cajun kip, rauwe ham en varkenshaas
Vegetarisch 14,85
Gemengde salade, geietenkaas, gefrituurde groenten als brocolli,
champignon, ui en zongedroogde tomaat.

De salades worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter
Friet i.p.v stokbrood € 2,00

Van de morgen- tot de avondstond gerechten

Een compleet Herbergmenu !
Zie onze Herberg-kaart 


Warme gerechten

Biefstuk naturel met friet, salade en groenten. 21,10

Schnitzel naturel met friet, salade en groenten. 18,10

Extra; champignonroomsaus of pepersaus 2,75
gebakken champignons 3,25

Ravioli 17,00
Gevuld met geitenkaas, gewoktegroenten, oude kaas en rucola.

Ouderen- jeugdmenu
In het kader van; een iets kleinere portionering / ¾ portie

Soep

Tomatensoep
 4,05
s Zondagse-soep 4,05

Hoofdgerecht 

Varkenshaas
 medaillon 13,50
Met een Limburgse mosterdsaus, groente , friet en salade.
Scampi's (5) 13,50
Met een basilicumsaus, groente, friet en salade.
Ravioli 10,80
Gevuld met geitenkaas, basilicum-olie, wokgroenten, oude kaas, en rucola.

Nagerecht

Creme bruleetje 4,60
Met een bolletje ijs en slagroom
Dame Blanche 4,60
Twee bolletjes ijs met chocladesaus en slagroom.



Peelkabouter - menu / kindermenu

Soepje Kabouter Sloeberke 4,05
3/4  Kopje tomatensoep, ’s zondagse soep of herbergsoep

Hoofdgerechtje

Kabouter Wijsneuske
6,45
Kroket met frietjes.

Kabouter Jantje 6,45
Een “Beckers” frikandel met frietjes.

Jan Bekkers was de uitvinder van de frikandel, en woonde
vele jaren in Griendtsveen.

Kabouter Romeeke 6,45
Vissticks met frietjes.

Kabouter Marleentje 6,45
Kipnuggets met frietjes.

Kabouter Theo-ke 6,45
Kleine schnitzel met frietjes.

Bovenstaande gerechtjes worden geserveerd
met appelmoes en mayonaise.


Nagerechtje

Kabouter Likkebaard
3,20
Bolletje ijs met slagroom en los op tafel versierseltjes
om het ijsje een eigen gezicht te geven.



Herkomst van de producten;

broodsoorten en gebak v Ham Deurne
geitenkaas    Bokkesprong Veulen
eieren Eggcellent Ysselsteyn
     
     
    ert
ijs   Hoeve willem III  Helenaveen
   
                             
                                                                                      
                         
                                                                                    
                                     
                                               
                                                 
Website door Buro TARGET