Herberg De Morgenstond
St. Barbarastraat 35
5766 PC Griendtsveen
telefoon 0493 - 529 251
info@herbergdemorgenstond.nl


Openingstijden 
1 november tot 1 maart
( 1e kerstdag zin wij gesloten )
Maandag  Gesloten
Dinsdag 11.00 tot 17.00 uur
Woensdag 11.00 tot 17.00 uur
Donderdag 11.00 tot 24.00 uur
Vrijdag 11.00 tot 24.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 24.00 uur
Zondag 10.00 tot 24.00 uur
   
Keuken  
Dagkaart 12.00 tot 17.00 uur
Avondkaart 17.00 tot 20.00 uur
   
  
Telefoon    0493-529251

Lunchgerechten


Herbergsoep en Herberghap    
 

 1 oktober t/m 3 november


Herberg
soep
Pompoensoep met kokosmelk en pompoenpitten.

kop    0,2 l     5,35
          0,4 l     6,80

Herberghap 7,15
Boterham 'Turfstrooisel' roergebakken gehakt met bruine bonen, ui, champignons en spekjes


Herberg-lunch “TIP”
(soep + hap gecombineerd)            1,00 voordeel




Salades

Kip salade 8,60
Kruidig gebakken kipstukjes, geserveerd op een salade
met bieslook, croutons, gekookt ei en oude kaas.

Geitenkaas-salade 9,20 
Salade van geitenkaas, rucola, gedroogde cranberry's, croutons en vers gekonfijte ananas met basilicumolie.

Visserij salade 10,75
Salade van gerookte makreel, scampi's, gerookte zalm, gekookt ei, komkommer, tomaten en een knoflookdressing.


Soepen

Herberg-soep
kop... kaartprijs     grote kop... kaartprijs
Een maandelijks wisselende soep,
Zie begin van deze pagina

Tomatensoep kop 5,15 grote kop 6,70
Gebonden tomatensoep met spekjes, ui en room.

’s Zondagse-soep kop 5,75 grote kop 7,30
Heldere runderbouillon met boeren soepgroenten
en vermicelli.

Witlofsoep kop 6,10 grote kop 7,65
met gerookte eendenborst en oude kaas.

Erwtensoep kop 6,10 grote kop 7,65
Ook uit eigen keuken, geserveerd met roggebrood, katenspek en mosterd.



Salades en soepen worden geserveerd met stokbrood
en kruidenboter.


Lunchgerechten op z’n Morgenstond’s


Lunchgerechten waarmee wij de Morgenstond zijn;
typisch, origineel, met producten uit de eigen streek
en… vooral erg lekker !


Toon Kortooms-lunch 14,55
Geweldige lunch bestaande uit negen verschillende
producten uit de eigen streek, gepresenteerd op
een houten ‘turfspade’ ….

Knapzak 9,20
Een bonte zak met hierin echte Peelwerkerskost,
namelijk; gebakken spek, gebakken ei, gebakken
bloedworst gebakken appel en stroop. Dit wordt
geserveerd op rogge-, batavieren- en meergranenbrood.

Goedzak 9,20
Een zak met hierin het goede van Peel en Maas namelijk;
gebakken champignons en ui, een plak kaas met hierop
tomaat en komkommer en een gebakken ei
Geserveerd op rogge, batavieren- en meergranenbrood.
Schaftkwartier met een kruik koude thee

Doedelzak ‘surf & turf’ 9,20 (koud geserveerd)
Geserveerd in een zak van Schotse ruit, gerookte zalm
en gerookte ham op ‘Morgenstond’ brood , beneveld
met turfgeparfumeerde whisky.

Klootzak 9,20
Voor jaren terug stond hij ook op onze kaart een bal (kloot)
gehakt. Nu serverenwe twee ambachtelijke ballen (2 x 100 gr)
in zijn eigen jus met heerlijke gebakken uien en brood
in een bonte zak.

Panneke lever 10,75
Witte ge nog, zo’n lekkere pan op toffel, mi gebakken lever,
juin en spek wor dè de ge mi unne boterham dur hin dit.
Geserveerd met casino, batavieren- en meergranenbrood.

Horster champignonpotje 8,60
Gebakken champignons met gerookt spek in een roomsaus.
Geserveerd met stokbrood.

Unne hulle dikke boterham
6,70 
Sandwich van meergranenbrood, belegd met knapperige sla,
’n gekookt eitje, tomaat, ui, boeren ham en remouladesaus.


Winterse kost


Griendtsveens smulpannetje 17,75
Zuurkoolstamppot met casselerrib, bal gehakt, spek, jus, appelmoes en mosterd.


Lunchgerechten traditioneel

Herberghap kaartprijs
Een maandelijks wisselende hap.
• Zie begin van deze pagina

Tosti vega 7,65   (Morgenstond-brood)
Oude kaas, geitenkaas, tomatentapenade, honing


Tosti Hawaï 5,65  (casino wit)
Tosti met gekookte ham, ananas en kaas

Tosti 5,10  (casino wit)
Tosti met kaas en/of gekookte ham



2 plakken belegd met gekookte boerenham 5,25

2 plakken belegd met jong belegen kaas 5,25

2 plakken belegd met één ambachtelijke draadjesvleeskroket
 5,45

2 plakken belegd met twee ambachtelijke draadjesvleeskroketten 7,95



Uitsmijters

2 plakken Morgenstond-brood, 3 eieren en garnering
met ham en /of kaas
8,95
• Uitbreiding extra ; spek 1,80

2 plakken Morgenstond-brood, 3 eieren en garnering
met spe
k 10,25


Pannenkoek (lunchformaat)

Spekstreufke 9,45

Appelstreufke 8,90

Streufke naturel 8,20
 
Geserveerd met stroop en poedersuiker.


Van de morgen- tot de avondstond gerechten

Een compleet Herbergmenu !
Zie onze Herberg-kaart 


Warme gerechten

Biefstuk naturel met friet, salade en groenten. 21,10

Schnitzel naturel met friet, salade en groenten. 18,10

Extra; champignonroomsaus of pepersaus 2,75
gebakken champignons 3,25

Ravioli 17,00
Gevuld met geitenkaas, gewoktegroenten, oude kaas en rucola.

Ouderen- jeugdmenu
In het kader van; een iets kleinere portionering / ¾ portie

Soep

Tomatensoep
 4,15
s Zondagse-soep 4,15

Hoofdgerecht 

Varkenshaas
 medaillon 13,75
Met een paddenstoelensaus, groente , friet en salade.
Scampi's (5) 13,75
Met een basilicumsaus, groente, friet en salade.
Ravioli 11,25
Gevuld met geitenkaas, basilicum-olie, wokgroenten, oude kaas, en rucola.

Nagerecht

Creme bruleetje 4,80
Met een bolletje ijs en slagroom
Dame Blanche 4,80
Twee bolletjes ijs met chocladesaus en slagroom.



Peelkabouter - menu / kindermenu

Soepje Kabouter Sloeberke 4,05
3/4  Kopje tomatensoep, ’s zondagse soep of herbergsoep

Hoofdgerechtje

Kabouter Wijsneuske
6,45
Kroket met frietjes.

Kabouter Jantje 6,45
Een “Beckers” frikandel met frietjes.

Jan Bekkers was de uitvinder van de frikandel, en woonde
vele jaren in Griendtsveen.

Kabouter Romeeke 6,45
Vissticks met frietjes.

Kabouter Marleentje 6,45
Kipnuggets met frietjes.

Kabouter Theo-ke 6,45
Kleine schnitzel met frietjes.

Bovenstaande gerechtjes worden geserveerd
met appelmoes en mayonaise.


Nagerechtje

Kabouter Likkebaard
3,20
Bolletje ijs met slagroom en los op tafel versierseltjes
om het ijsje een eigen gezicht te geven.



Herkomst van de producten;

broodsoorten en gebak v Ham Deurne
geitenkaas    Bokkesprong Veulen
eieren Eggcellent Ysselsteyn
     
     
    ert
ijs   Hoeve willem III  Helenaveen
   
                             
                                                                                      
                         
                                                                                    
                                     
                                               
                                                 
Website door Buro TARGET