Herberg De Morgenstond
St. Barbarastraat 35
5766 PC Griendtsveen
telefoon 0493 - 529 251
info@herbergdemorgenstond.nl


Openingstijden 
Wij zijn tot 6 april gesloten
 
Hierna zijn we geopend 
Maandag  11.00 tot 17.00 uur
Dinsdag 11.00 tot 17.00 uur
Woensdag 11.00 tot 17.00 uur
Donderdag 11.00 tot 23.00 uur
Vrijdag 11.00 tot 23.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 23.00 uur
Zondag 10.00 tot 23.00 uur
   
Keuken  
Dagkaart 12.00 tot 17.00 uur
Avondkaart 17.00 tot 20.00 uur
   
  
Telefoon    0493-529251
btw-id NL001502068B60

Groepsarrangement

 

Als één familie aan tafel

Het gevoel alleen al …
Met z’n alle aan tafel…
Zo was het … en het was goed.

Vandaar dat we voor gezelschappen van
8 personen en meer een voorstel aanbieden,
om voor iets gezamenlijks te kiezen waar toch
nog een variatie is aangebracht.
Het serveren van een menu op deze wijze
heeft als voordeel dat er een sfeer aan tafel
heerst waarbij je, je weer helemaal thuis voelt,
ook zorgt deze manier ervoor dat iedere gang
in een korte tijd geserveerd kan worden, zodat
iedereen gelijktijdig aan het gerecht kan
beginnen.

Voorgerecht 


De start van uw diner kunt u op diverse
wijzen invullen, middels drie amuse-
gerechtjes, als twee cocktailtjes of als
samengesteld voorgerecht.
U maakt voor het gehele gezelschap één
keuze.

Paradepaardje: 10,25
geserveerd op een plank, per vier
personenwaar men naar behoefte van kan
opscheppen.

• Geitenkaasje op een blini met basilicumolie.
• Garnalenkroketje met cocktailsaus
• Peelpotpourri van bloedworst, katenspek,
  appel, tuinboontjes en een lik honing.
• Rundercarpaccio met pijnboompitjes,
   balsamico en oude kaas.

Amusecombinatie:  7,85
geserveerd op één bord per persoon,
in kleine glaasjes en schaaltjes.

• Brioche met gerookte makreel. 
• Geitenkaasje met rozijnen en honing..
• Roos van Parmaham met balsamico en
  pijnboompitjes.



Cocktail: 7,10
geserveerd op één bord per persoon
in twee aparte cocktailglaasjes

• Cocktailtje van zalm en appel overgoten 
  met cocktailsaus.
• Cocktailtje van kip en ananas met een
  lichte kerrie saus.



.

Voorgerechten worden geserveerd met
toast en kruidenboter.


Soep 
 6,25
Als starter of als tussendoor, zelf
opscheppen, vanuit soepterrines
welke op tafel komen staan.
U kiest voor twee mogelijkheden

• Tomatensoep van de Chef
  Tomaten soep met spekjes, ui en room.


• Runderbouillon van het rund
  Heldere runderbouillon met boeren-
  soepgroenten en vermicelli.


• Herbergiersoep  (vegetarisch)

  Wisselende soep, vraag even welke op het
  moment van uw diner op de kaart staat.

Soep wordt geserveerd met stokbrood en kruidenboter.


Hoofdgerecht 
22,30

Het hoogtepunt van het diner, kenmerkt zich
vooral door een diversiteit aan smaken,
een echte proeverij.

U als gastvrouw / heer / organisatie
kiest vooraf voor het gehele gezelschap
maximaal drie gerechten.
Deze worden dan per gerecht in gelijke
hoeveelheden op tafel geserveerd zodat een
ieder; zijn / haar keuzes op tafel kan maken.

Vegetarisch :
• Ravioli
  Ravioli's gevuld met spinazie en geitenkaas
  in een roomsaus.


Vis :
• Zalm
  Gebakken zalmfilet met een tuinkruidensaus.

• Scampi's
 
Scampi's (3) met tagliatelle en knoflook. 


• Kabeljauw
  Gebakken kabeljauwfilet met een
   tuinkruidensaus


Gevogelte :
• Kip 
  G
ebakken kippoulet, met een heerlijke
   roomsaus van knoflook, peterselie en
   taugé.


Varken :
• Peelham
  Peelham met een grove Limburgse-
   mosterdsaus.

• Varkenshaas
  Rosé gebakken varkenshaas, in tranches,
   geserveerd met champignonroomsaus..


• Schnitzel
  Kleine schnitzeltjes met een champignon-
   roomsaus.


Rund :
• Zuurvlees
  Stoofpot van blauw-wit rundvlees met
   zilveruitjes en spek.


• Runder diamanthaas
  Medium gebakken diamanthaas, in tranches,
  met een overheerlijke pepersaus.


De gerechten worden begeleid door:
Twee soorten aardappelgerechten, twee
soorten warme groenten, en een
rauwkostsalade.

Nagerecht
Als afsluiting van een avondje uiteten kom je
terecht bij een lekker nagerecht. En wanneer
je voor iets gezamenlijks kiest blijft het
familiegevoel tot het einde bewaart.
U maakt voor het gehele gezelschap één keuze.


Mogelijkheid 1
• Opschep dessert
8,15
  U krijgt in schalen op tafel geserveerd:
  Warme kersen, vanilleroomijs en een surprise-
   ijs van de Hoeve Willem III, slagroom,
   lauwwarme rijstpudding met kaneel en
   rietsuiker en witte chocolademousse met
   pruimen.


Mogelijkheid 2
• Zoetekauwtje
  Créme bruleetje, met een bolletje vanille-
   roomijs met 
bosvruchtensaus, pecan toffe
   schuimrol en slagroom.


Mogelijkheid 3
* Dame Blanche
  coupe met twee bolletjes vanille-roomijs,
  slagroom en los op tafel warme
  chocoladesaus.

Mogelijkheid 4
• A la carte
  Ook bestaat er t/m 18 personen de
  mogelijkheid, dat u de gast zelf zijn/haar
  keuze wilt laten maken door onze à la
  carte kaart aan te bieden.


Koffie / thee
• Snoepkonte-koffie
7,60
  Kopje koffie, aangekleed met vijf snoeperijtjes.

• Koffie after dinner
3,40
  Kopje koffie of thee met een bonbon

Wij willen u vragen één week vooraf uw
keuze aan ons door te geven.

Website door Buro TARGET