Herberg De Morgenstond
St. Barbarastraat 35
5766 PC Griendtsveen
telefoon 0493 - 529 251
info@herbergdemorgenstond.nl


Openingstijden  tot 1 november
Maandag 10.00 tot 22.00 uur
Dinsdag 10.00 tot 22.00 uur
Woensdag 10.00 tot 22.00 uur
Donderdag 10.00 tot 24.00 uur
Vrijdag 10.00 tot 24.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 24.00 uur
Zondag 10.00 tot 24.00 uur
   
Keuken  
Dagkaart 12.00 tot 17.00 uur
Avondkaart 17.00 tot 20.00 uur
   

 

Groepsarrangement

 

Als één familie aan tafel

Het gevoel alleen al …
Met z’n alle aan tafel…
Zo was het … en het was goed.

Vandaar dat we voor gezelschappen van 8 personen
en meer een voorstel aanbieden, om voor iets
gezamenlijks te kiezen waar toch nog een variatie is
aangebracht.Het serveren van een menu op deze wijze
heeft als voordeel dat er een sfeer aan tafel heerst waarbij
je, je weer helemaal thuis voelt, ook zorgt deze manier
ervoor dat iedere gang in een korte tijd geserveerd kan
worden, zodat iedereen gelijktijdig aan het gerecht kan
beginnen.

Voorgerecht 


De start van uw diner kunt u op diverse wijzen
invullen, middels drie amuse-gerechtjes, als
twee cocktailtjes of als samengesteld voorgerecht.
U maakt voor het gehele gezelschap één keuze.

Paradepaardje: 9,75
geserveerd op een plank, per vier personen
waar men naar behoefte van kan opscheppen.

• Geitenkaasje op een blini met basilicumolie.
• Garnalenkroketje met cocktailsaus
• Husselerij van bloedworst, katenspek, appel, 
  tuinboontjes en een lik honing.
• Rundercarpaccio met pijnboompitjes, balsamico
  en oude kaas.

Amusecombinatie:  7,50
geserveerd op één bord per persoon,
in kleine glaasjes en schaaltjes.

• Brioche met gerookte makreel. 
• Geitenkaasje met rozijnen en honing..
• Roos van Parmaham met balsamico en
  pijnboompitjes.



Cocktail: 6,75
geserveerd op één bord per persoon
in twee aparte cocktailglaasjes

• Cocktailtje van zalm en appel overgoten 
  met cocktailsaus.
• Cocktailtje van kip en ananas met een
  lichte kerrie saus.



.

Voorgerechten worden geserveerd met
toast en kruidenboter.


Soep 
5,95
Als starter of als tussendoor, zelf opscheppen,
vanuit soepterrines welke op tafel komen staan.
U kiest voor twee mogelijkheden

• Tomatensoep van de Chef
  Tomaten soep met spekjes, ui en room.


• Runderbouillon van het Blauw-wit rund
  Heldere runderbouillon met boerensoepgroenten
  en vermicelli.


• Herbergiersoep  (vegetarisch)

  Wisselende soep, vraag even welke op het
  moment van uw diner op de kaart staat
.

* Wildsoep  (t/m januari)
 


Soep wordt geserveerd met stokbrood en kruidenboter.


Hoofdgerecht  21,25

Het hoogtepunt van het diner, kenmerkt zich vooral
door een diversiteit aan smaken, een echte proeverij.

U als gastvrouw / heer / organisatie
kiest vooraf voor het gehele gezelschap maximaal
drie gerechten. Deze worden dan per gerecht in gelijke
hoeveelheden op tafel geserveerd zodat een
ieder; zijn / haar keuzes op tafel kan maken.

Vegetarisch :
• Ravioli
  Ravioli's gevuld met spinazie en geitenkaas
  in een roomsaus.


Vis :
• Schelvisfilets
  Gebakken schelvisfilets met een beurre blanc saus.

• Scampi's
 
Scampi's (3) met tagliatelle en knoflook. 


• Kabeljauw
  Gebakken kabeljauwfilet met een tuinkruidensaus


Gevogelte :
• Kip 
  G
ebakken kippoulet, met een heerlijke roomsaus
  van knoflook, peterselie en taugé.


Varken :
• Peelham
  Peelham met een grove Limburgse-mosterdsaus.

• Varkenshaas
  Rosé gebakken varkenshaas, in tranches, geserveerd
  met champignonroomsaus..


• Schnitzel
  Kleine schnitzeltjes met een champignonroomsaus.

* Turfstrooisel
 
Roergebakken gehakt met bruine bonen, champignons,
  ui en spekjes gekiept op een bult sla.


Rund :
• Zuurvlees
  Stoofpot van blauw-wit rundvlees met zilveruitjes en spek.

• Runder diamanthaas
  Medium gebakken diamanthaas, in tranches, met een
  overheerlijke pepersaus.

Wild :
* Hazepeper  (t/m januari)

De gerechten worden begeleid door:
Twee soorten aardappelgerechten, twee soorten
warme groenten, en een rauwkostsalade.

Nagerecht
Als afsluiting van een avondje uiteten kom je terecht
bij een lekker nagerecht. En wanneer je voor iets
gezamenlijks kiest blijft het familiegevoel tot het einde
bewaart. U maakt voor het gehele gezelschap één keuze.


Mogelijkheid 1
• Opschep dessert
7,75
  U krijgt in schalen op tafel geserveerd:
  Warme kersen, vanilleroomijs en een surprise-ijs van
  de Hoeve Willem III, slagroom, lauwwarme
  rijstpudding met kaneel en rietsuiker en witte 
  chocolademousse met pruimen.


Mogelijkheid 2
• Créme Brulee 
 5,75
  Créme bruleetje met een bolletje vanille-roomijs en slagroom


Mogelijkheid 3
• A la carte
  Ook bestaat er t/m 18 personen de mogelijkheid, dat u de
  gast zelf zijn/haar keuze wilt laten maken door onze à la
  carte kaart aan te bieden.


Koffie / thee
• Snoepkonte-koffie 7
,25
  Kopje koffie, aangekleed met vijf snoeperijtjes.

• Koffie after dinner
3,25
  Kopje koffie of thee met een bonbon

Wij willen u vragen één week vooraf uw keuze aan ons
door te geven

Website door Buro TARGET