Herberg De Morgenstond
St. Barbarastraat 35
5766 PC Griendtsveen
telefoon 0493 - 529 251
info@herbergdemorgenstond.nl

Lunchgerechten


Herbergsoep en Herberghap    
 

4 januari    t/m    9 februari

Herberg
soep
Spinaziesoep met geitenkaas.
kop    0,2 l     5,25
          0,4 l     6,60

Herberghap 6,95
'Hamburger in de Peel'

Herberg-lunch “TIP”
(soep + hap gecombineerd)            1,00 voordeel




Salades

Kip salade 7,95
Kruidig gebakken kipstukjes, geserveerd op een salade
met bieslook, croutons, gekookt ei en oude kaas.

Salade met geitenkaas 8,75
Gebakken geitenkaasje omwikkeld met spek en peer,
begeleid met walnoot, geserveerd op een salade met
komkommer en tomaat.

Visserij salade 9,95
Salade met gerookte forel, gerookte paling, gerookte
makreel, gekookt ei en een honing mosterd dressing.

Crispy groente salade 7,25
Gefrituurde groenten zoals broccoli, champignon, ui,
en zongedroogde tomaat met tomatenolie op een salade.



Soepen

Herberg-soep
kop... kaartprijs     grote kop... kaartprijs
Een maandelijks wisselende soep,
Zie begin van deze pagina

Tomatensoep kop 4,85 grote kop 6,20
Gebonden tomatensoep met spekjes, ui en room.

’s Zondagse-soep kop 5,35 grote kop 6,70
Heldere runderbouillon met boeren soepgroenten
en vermicelli.

Erwtensoep kop 5,75 grote kop 7,00
Ook uit eigen keuken, geserveerd met roggebrood,
katenspek en mosterd.

Salades en soepen worden geserveerd met stokbrood
en kruidenboter.


Lunchgerechten op z’n Morgenstond’s


Lunchgerechten waarmee wij de Morgenstond zijn;
typisch, origineel, met producten uit de eigen streek
en… vooral erg lekker !


Toon Kortooms-lunch 13,50
Geweldige lunch bestaande uit negen verschillende
producten uit de eigen streek, gepresenteerd op
een houten ‘turfspade’ ….

Knapzak 8,75
Een bonte zak met hierin echte Peelwerkerskost,
namelijk; gebakken spek, gebakken ei, gebakken
bloedworst gebakken appel en stroop. Dit wordt
geserveerd op rogge-, batavieren- en meergranenbrood.

Goedzak 8,75
Een zak met hierin het goede van Peel en Maas namelijk;
gebakken champignons en ui, een plak kaas met hierop
tomaat en komkommer en een gebakken ei
Geserveerd op rogge, batavieren- en meergranenbrood.
Schaftkwartier met een kruik koude thee

Doedelzak ‘surf & turf’ 8,75 (koud geserveerd)
Geserveerd in een zak van Schotse ruit, gerookte zalm
en gerookte ham op ‘Morgenstond’ brood , beneveld
met turfgeparfumeerde whisky.

Klootzak 8,75
Voor jaren terug stond hij ook op onze kaart een bal (kloot)
gehakt. Nu serverenwe twee ambachtelijke ballen (2 x 100 gr)
in zijn eigen jus met heerlijke gebakken uien en brood
in een bonte zak.

Panneke lever 9,95
Witte ge nog, zo’n lekkere pan op toffel, mi gebakken lever,
juin en spek wor dè de ge mi unne boterham dur hin dit.
Geserveerd met rogge, batavieren- en meergranenbrood.

Boterham Turfstrooisel 8,95
Twee plakken ‘Morgenstond’ brood met hierop een paar
flinke scheppen roergebakken gehakt met bruine bonen,
uien, spekjes en champignons.

Horster champignonpotje 7,95
Gebakken champignons met gerookt spek in een roomsaus.
Geserveerd met stokbrood.

Unne hulle dikke boterham
6,75
Sandwich van meergranenbrood, belegd met knapperige sla,
’n gekookt eitje, tomaat, ui, boeren ham en remouladesaus.


Winterse kost

Griendtsveens smulpannetje 16,50
Zuurkoolstamppot met casselerrib, verse worst,
spek, mosterdjus en appelmmoes.


Lunchgerechten traditioneel


Herberghap kaartprijs
Een maandelijks wisselende hap.
• Zie begin van deze pagina


Tosti Hawaï 5,25
Tosti met gekookte ham, ananas en kaas

Tosti 4,75
Tosti met kaas en/of gekookte ham



2 plakken belegd met gekookte boerenham 3,85

2 plakken belegd met jong belegen kaas 4,45

2 plakken belegd met één kroket
4,25

2 plakken belegd met twee kroketten 6,00



Uitsmijters

2 plakken Morgenstond-brood, 3 eieren en garnering
met ham en /of kaas
8,30
• Uitbreiding extra ; spek 1,50

2 plakken Morgenstond-brood, 3 eieren en garnering
met spe
k 9,50


Pannenkoek (lunchformaat)

Spekstreufke 8,75

Appelstreufke 8,25

Streufke naturel 7,25

Ouderwets lekker gebakken in de reuzel.
Geserveerd met stroop en poedersuiker.



Van de morgen- tot de avondstond gerechten

Een compleet Herbergmenu !
Zie onze Herberg-kaart op de één na laatste pagina.


Warme gerechten

Biefstuk naturel met friet, salade en groenten. 19,50

Schnitzel naturel met friet, salade en groenten. 16,75

Extra; champignonroomsaus of pepersaus 2,50
gebakken champignons 3,00

Tagliatelle 14,75
Tagliatelle met basilicum olie rijk gevuld met groenten,
oude kaas en rucola.

Ouderen- jeugdmenu
In het kader van; een iets kleinere portionering / ¾ portie

Soep

Tomatensoep
3,75
s Zondagse-soep 3,75

Hoofdgerecht 

Varkenshaas
 medaillons (1/2) 12,50
Met een honing-mosterdsaus, groente , friet en salade.
Scampi's 12,50
Met een dillesaus, groente, friet en salade.
Tagliatelle 10,00
Met basilicum-olie, groente, oude kaas, rucola en salade.

Nagerecht

Boeren yoghurt
4,25
met vers fruit.


Peelkabouter - menu / kindermenu

Soepje Kabouter Sloeberke 3,75
3/4  Kopje tomatensoep, ’s zondagse soep of herbergsoep

Hoofdgerechtje

Kabouter Wijsneuske
5,95
Kroket met frietjes.

Kabouter Jantje 5,95
Een “Beckers” frikandel met frietjes.

Jan Bekkers was de uitvinder van de frikandel, en woonde
vele jaren in Griendtsveen.

Kabouter Romeeke 5,95
Vissticks met frietjes.

Kabouter Marleentje 5,95
Kipnuggets met frietjes.

Kabouter Theo-ke 5,95
Kleine schnitzel met frietjes.

Bovenstaande gerechtjes worden geserveerd
met appelmoes en mayonaise.


Nagerechtje

Kabouter Likkebaard
2,95
Bolletje ijs met slagroom en los op tafel versierseltjes
om het ijsje een eigen gezicht te geven.



Herkomst van de producten;

broodsoorten en gebak v Ham Deurne
geitenkaas    Bokkesprong Veulen
eieren Eggcellent Ysselsteyn
gerookte paling Rijpelaal  Helmond
kaas div. Mertens   Kessel
rundvlees div. v.d Vrande  Germert
ijs   Hoeve willem III  Helenaveen
yoghurt   Mertens  Kessel 
                             
                                                                                      
                         
                                                                                    
                                     
                                               
                                                 
Website door Buro TARGET