Herberg De Morgenstond
St. Barbarastraat 35
5766 PC Griendtsveen
telefoon 0493 - 529 251
info@herbergdemorgenstond.nl

Lunchgerechten


Herberghap    
 

Herberg-soep kop 0,2 l 5,25 - 0,4 l 6,60
Licht romige aspergesoep


Herberg-hap 7,75
Morgenstondbrood met gegratineerde asperges
Boerenham, gehakt ei en basilicumolie


Herberg-lunch “TIP”(soep + hap gecombineerd) 1,00 voordeel


Salades

Kip salade 7,25
Kruidig gebakken kipstukjes, geserveerd op een salade met bieslook,  croutons, gekookt ei en oude kaas.

Bokkenrijder salade 8,75
Salade met fetakaas, olijven, rode uien, komkommer en tomaat
begeleid door een basilicumolie.

Visserij salade 9,75
Salade met gerookte forel, gerookte paling, gerookte zalm, gekookt ei en een honingmosterddressing.


Soepen

Herberg-soep
kop... kaartprijs     grote kop... kaartprijs
Een maandelijks wisselende soep,
zie de herberg-kaart; scrol verder naar beneden .

Tomatensoep kop 4,85 grote kop 6,20
Gebonden tomatensoep met spekjes, ui en room.

’s Zondagse-soep kop 5,35 grote kop 6,70
Heldere runderbouillon met boeren soepgroenten en vermicelli.

Spinazie-rucola-soep kop 5,35 grote kop 6,70
Spinaziesoep met rucola en het zoete van dragon met stukjes makreel.

Salades en soepen worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter.


Lunchgerechten op z’n Morgenstond’s


Lunchgerechten waarmee wij de Morgenstond zijn;
typisch, origineel, met producten uit de eigen streek
en… vooral erg lekker !


Toon Kortooms-lunch 13,50
Geweldige lunch bestaande uit negen verschillende producten
uit de eigen streek, gepresenteerd op een houten ‘turfspade’ ….
Een verhaal apart. Zie het tafelmapje.

Knapzak 8,60
Een bonte zak met hierin echte Peelwerkerskost,
namelijk; gebakken spek, gebakken ei, gebakken bloedworst
gebakken appel en stroop.
Dit wordt geserveerd op rogge-, batavieren- en meergranenbrood.

Goedzak 8,60
Een zak met hierin het goede van Peel en Maas namelijk;
gebakken champignons en ui, een plak kaas met hierop
tomaat en komkommer en een gebakken ei
Geserveerd op rogge, batavieren- en meergranenbrood.
Schaftkwartier met een kruik koude thee

Doedelzak ‘surf & turf’ 8,60 (koud geserveerd)
Geserveerd in een zak van Schotse ruit, gerookte zalm en gerookte ham
op ‘Morgenstond’ brood , beneveld met turfgeparfumeerde whisky.

Panneke lever 9,95
Witte ge nog, zo’n lekkere pan op toffel, mi gebakken lever, juin en spek wor
dè de ge mi unne boterham dur hin dit.
Geserveerd met rogge, batavieren- en meergranenbrood.

Boterham Turfstrooisel 8,95
Twee plakken ‘Morgenstond’ brood met hierop een paar flinke scheppen roergebakken
gehakt met bruine bonen, uien, spekjes en champignons.

Horster champignonpotje 7,95
Gebakken champignons met gerookt spek in een roomsaus.
Geserveerd met stokbrood.

Unne hulle dikke boterham
6,20
Sandwich van meergranenbrood, belegd met knapperige sla, ’n gekookt eitje, tomaat,
ui, boeren ham en remouladesaus.

Troeven-Proever
14,20
Een draagtasje met hierin een weckpotje met lekker Turfstroisel, een doiuske mé nun
½ dikke boterham, een bekske mi een half spekstreufke en een fleske blauw besse sap,
Houten bestek, een bekertje en een boeren zakdoek
Dit tasje kun je hier ter plekke gebruiken, of meenemen bij de bezichtiging van de Peeltroeven

• Vraag een overzicht van alle Peeltroeven……….. De highlights van de Peel


Lunchgerechten traditioneel


Herberghap kaartprijs
Een maandelijks wisselende hap.
• Zie de herbergkaart op de één na laatste pagina/ pagina 7

Gegrild suikerbrood met geitenkaas, rucola 6,25
en cranberry-compote.


Tosti Hawaï 4,95
Tosti met gekookte ham, ananas en kaas

Tosti 4,45
Tosti met kaas en/of gekookte ham



2 plakken belegd met gekookte boerenham 3,85

2 plakken belegd met jong belegen kaas 4,45

2 plakken belegd met één kroket
4,25

2 plakken belegd met twee kroketten 6,00



Uitsmijter
2 plakken Morgenstond-brood, 3 eieren en garnering met ham en /of kaas 8,30
• Uitbreiding extra ; spek 1,50
2 plakken Morgenstond-brood, 3 eieren en garnering met spek 9,50


Pannenkoek (lunchformaat)

Spekstreufke 8,35

Appelstreufke 7,85

Streufke naturel 7,35

Ouderwets lekker gebakken in de reuzel.
Geserveerd met stroop en poedersuiker.



Van de morgen- tot de avondstond gerechten

Een compleet Herbergmenu !
Zie onze Herberg-kaart op de één na laatste pagina.


Maaltijdsalade
Vis 14,75
met scampi, gerookte makreel en forel.

Vlees 14,75
met gebakken cajun kip, rauwe ham en varkenshaas.

Vegetarisch 13,75
met o.a. geitenkaas, gefrituurde groenten als broccoli, champignon, ui,
en zongedroogde tomaat.

Maaltijdsalades worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter
• Friet i.p.v. stokbrood 1,85



Warme gerechten


Biefstuk naturel met friet, salade en groenten. 18,50

Schnitzel naturel met friet, salade en groenten. 16,75

Extra; champignonroomsaus of pepersaus 2,50
gebakken champignons 3,00

Ravioli 14,75
Ravioli ‘s gevuld met spinazie en geitenkaas geserveerd met roomsaus
op gekleurde wortelen en spinazie.


Ouderen- jeugdmenu
In het kader van; een iets kleinere portionering / ¾ portie

Soep
Tomatensoep
3,75
s Zondagse-soep 3,75

Hoofdgerecht
Biefstukje (1/2) 12,50
Schelvisfilet 12,50
• Aangekleed met verse groenten , friet of gebakken aardappeltjes en salade.

Ravioli met spinazie 10,00
en geitenkaas
• Geserveerd met stokbrood

Nagerecht
Boeren yoghurt
4,25
met vers fruit.


Herberg-soep
kop 0,2 l 5,25
Paprikasoep van geroosterde paprika met mascarpone kop 0,4 l 6,50

Herberg-hap
12,25
Kipsaté met kroepoek seroendeng, atjar en cashewnoten met friet en salade

Herberg-lunch “TIP”
(herbergsoep + herberghap gecombineerd) 1,00 voordeel


Toetjes
Herberg-toetje
kaartprijs
Een maandelijks wisselend toetje,
Zie de herbergkaart op de één na laatste pagina/ pagina 7

Grard Sientje 5,25
Een smerig lekker ijs met drie bolletjes vanilleroomijs,
slagroom en een klodder warme chocoladesaus.

Zomercoupe 6,75
Drie smaken sorbetijs met vers fruit, slagroom en…
een parapluutje.

Soberjeeke 6,50
Laagjes van aardbeien met mascarpone, aardbeien-saus, Grard Sientje
cake en slagroom. Peelkluizenaar

Peelgenot 5,25
Glas gevuld met bruine- en witte chocolademousse
Waarin pruimen en saus van abrikoos.

Peelkabouter - menu

Soepje Kabouter Sloeberke 2,95
½ Kopje tomatensoep, ’s zondagse soep of herbergsoep

Hoofdgerechtje
Kabouter Wijsneusk
e 5,95
Kroket met frietjes.

Kabouter Jantje 5,95
Een “Beckers” frikandel met frietjes.

Jan Bekkers was de uitvinder van de frikandel, en woonde vele jaren in Griendtsveen.

Kabouter Romeeke 5,95
Vissticks met frietjes.

Kabouter Marleentje 5,95
Kipnuggets met frietjes.

Kabouter Theo-ke 5,95
Kleine schnitzel met frietjes.

Bovenstaande gerechtjes worden geserveerd met appelmoes en mayonaise.


Nagerechtje
Kabouter Likkebaard
2,95
Bolletje ijs met slagroom en los op tafel versierseltjes
om het ijsje een eigen gezicht te geven.



Herkomst van de producten;

broodsoorten en gebak v Ham Deurne
geitenkaas    Bokkesprong Veulen
eieren Eggcellent Ysselsteyn
gerookte paling Rijpelaal  Helmond
kaas div. Mertens   Kessel
rundvlees div. v.d Vrande  Germert
vleeswaren div  v Baars   Deurne
ijs   Hoeve willem III  Helenaveen
yoghurt   Mertens  Kessel 
                             
                                                                                      
                         
                                                                                    
                                     
                                               
                                                 
Website door Buro TARGET