Herberg De Morgenstond
St. Barbarastraat 35
5766 PC Griendtsveen
telefoon 0493 - 529 251
info@herbergdemorgenstond.nl

Groepsarrangement

 

Als één familie aan tafel

Het gevoel alleen al …
Met z’n alle aan tafel…
Zo was het … en het was goed.

Vandaar dat we voor gezelschappen van 8 personen
en meer een voorstel aanbieden, om voor iets
gezamenlijks te kiezen waar toch nog een variatie is
aangebracht.Het serveren van een menu op deze wijze
heeft als voordeel dat er een sfeer aan tafel heerst waarbij
je, je weer helemaal thuis voelt, ook zorgt deze manier
ervoor dat iedere gang in een korte tijd geserveerd kan
worden, zodat iedereen gelijktijdig aan het gerecht kan
beginnen.

Voorgerecht 


De start van uw diner kunt u op diverse wijzen
invullen, middels drie amuse-gerechtjes, als
twee cocktailtjes of als samengesteld voorgerecht.
U maakt voor het gehele gezelschap één keuze.


Amusecombinatie: 
6,75
geserveerd op één bord per persoon,
in kleine glaasjes en schaaltjes.

• Wrapje met hummus en asperge. 
• Zacht geitenkaasje met boerenjongens..
• Roos van Parmaham met pesto en aceto
  balsamico



Cocktail: 6,50
geserveerd op één bord per persoon
in twee aparte cocktailglaasjes

• Cocktailtje van huisgemaakte zalmsalade
  met cocktailsaus.
• Cocktailtje van kip met een lichte kerrie saus.



Samengesteld: 9,75
geserveerd op één schaal, per vier personen
waar men naar behoefte van kan opscheppen.

• Salade met stukjes geitenkaas,
  en aceto siroop.
• Roosjes gerookte zalm
  met een honingmosterddressing.
• Salade van kruidig gebakken kipstukjes
  met een truffel crème .
• Rundercarpaccio van blauw-wit rund
  met pesto en oude kaas.


Voorgerechten worden geserveerd met
toast en kruidenboter.


Soep 
5,95
Als starter of als tussendoor, zelf opscheppen,
vanuit soepterrines welke op tafel komen staan.
U kiest voor twee mogelijkheden

• Tomatensoep van de Chef
  Tomaten soep met spekjes, ui en room.


• Runderbouillon van het Blauw-wit rund
  Heldere runderbouillon met boerensoepgroenten
  en vermicelli.


• Herbergiersoep 
(vegetarisch)
  Wisselende soep, vraag even welke op het
  moment van uw diner op de kaart staat
.

* Kervel-palingsoep
  Romige kervelsoep met partjes gerookte paling

Soep wordt geserveerd met stokbrood en kruidenboter.


Hoofdgerecht  21,25

Het hoogtepunt van het diner, kenmerkt zich vooral
door een diversiteit aan smaken, een echte proeverij.

U als gastvrouw / heer / organisatie
kiest vooraf voor het gehele gezelschap maximaal
drie gerechten. Deze worden dan per gerecht in gelijke
hoeveelheden op tafel geserveerd zodat een
ieder; zijn / haar keuzes op tafel kan maken.

Vegetarisch :
• Pasta de Peellonaise
  Truffelpasta met gemengde paddenstoelen, rucola
  en Parmezaanse kaas. .


Vis :
• Zeebaars
  gebakkenzeebaars met sesamolie

• Zalm
  Gestoomde zalmfilet met safraansaus


• Kabeljauw
  Gebakken kabeljauwfilet met een tuinkruidensaus


Gevogelte :
• Kip 
  G
ebakken kippoulet, met een heerlijke roomsaus
  van knoflook, peterselie en taugé.


Varken :
• Peelham
  Peelham met een grove Limburgse-mosterdsaus.

• Varkenshaas
  Rosé gebakken varkenshaas, in tranches, geserveerd
  met champignonroomsaus..


• Schnitzel
  Kleine schnitzeltjes met een champignonroomsaus.


Rund :
• Zuurvlees
  Stoofpot van blauw-wit rundvlees met zilveruitjes en spek.

• Runder diamanthaas
  Medium gebakken diamanthaas, in tranches, met een
  overheerlijke pepersaus

De gerechten worden begeleid door:
Twee soorten aardappelgerechten, twee soorten
warme groenten, en een rauwkostsalade.

Nagerecht
Als afsluiting van een avondje uiteten kom je terecht
bij een lekker nagerecht. En wanneer je voor iets
gezamenlijks kiest blijft het familiegevoel tot het einde
bewaart. U maakt voor het gehele gezelschap één keuze.


Mogelijkheid 1
• Opschep dessert
7,35
  U krijgt in schalen op tafel geserveerd:
  Warme kersen, vanilleroomijs en aardbeienijs van
  de Hoeve Willem III, slagroom, lauwwarme
  rijstpudding met kaneel en rietsuiker en witte 
  chocolademousse met pruimen en advocaat.


Mogelijkheid 2
• Aardbeienschnitt met ijs en slagroom  
4,75
  Puntje aardbeiengebak met een bolletje vanille-
  roomijs en slagroom. 



Mogelijkheid 3
• A la carte
  Ook bestaat er t/m 18 personen de mogelijkheid, dat u de
  gast zelf zijn/haar keuze wilt laten maken door onze à la
  carte kaart aan te bieden.


Koffie / thee
• Snoepkonte-koffie
6,25
  Kopje koffie, aangekleed met vijf snoeperijtjes.

• Koffie after dinner
2,75
  Kopje koffie of thee met een bonbon

Wij willen u vragen één week vooraf uw keuze aan ons
door te geven

Website door Buro TARGET